top of page

FREDSFRÖN

SÅS I GOD JORD FÖR EN GOD JORD

RINGBLOMMOR FÖR EN GOD JORD

Vill du vara med och skapa Den gränslösa trädgården?

 

En idé föddes

En trädgård brukar ha tydliga gränser – en häck, ett staket, ett plank – och utseendet brukar vara starkt förknippat med den som äger och sköter trädgården. Men måste det vara så?

 

En dag föddes en idé om en trädgård vars gränser är flytande, för ögat osynliga. Det som ska få den att ”hålla ihop” och ge den karaktär är i stället själva innehållet. Innehållet ska bestå av ringblommor och - det viktigaste - vackra tankar. Tanken är att när du sår ringblommans frön ska du tänka på något fint; kanske på något du är glad eller tacksam över, på något positivt som hänt eller rentav på något att skratta åt! De fina tankarna följer sedan med sådden, och när ringblommorna slår ut kommer du att påminnas om det du tänkt. Tillsammans med alla andra ringblommor som såtts av andra på samma sätt skapas en trädgård utan gränser och med ett innehåll av bara vackra tankar - Den gränslösa trädgården.

Vill du vara med?

Om du vill vara med och skapa denna trädgård kan du köpa en påse ringblommor. Fröerna är packade för hand, och sorten är noga utvald. Påsens etikett har jag ritat själv. Fröpåsen kostar 20 kr plus porto.

Ju fler som tänker vackra tankar, desto finare blir vår jord!

 

Fröpåsen

Ringblomman heter ’Fiesta Gitana’. Blommorna kan vara gula, crème- eller orangefärgade. Det är en kompakt och stabil sort, lämplig för både rabatt och bukett. Det är drygt 100 frön i varje påse och grobarheten är 76 % (cirka 76 av 100 frön gror).

Så fröerna direkt på en ljus växtplats. Mylla ner dem cirka två centimeter och se till att det är fuktigt under hela tiden de gror. När ringblommor väl etablerat sig är de anspråkslösa, men de mår bra av jämn vattning och inte alltför näringsfattig jord. De kan blomma långt in på hösten och tål till och med en del frost. I gynnsamma lägen, till exempel i rabatter nära en husvägg, kan ringblommor sås även på hösten. De kan även förkultiveras för en tidigare blomning. Så inomhus eller i växthus i början av maj.

BESTÄLL HÄR

Tack! Meddelande skickat.

bottom of page